top of page

OMGEVING

11745803_601839463252677_735455102788210
Uren wandel- en fietsplezier

 

De Haan is goed voor 11 kilometer wandelplezier langs het strand. U kunt ook kiezen voor de Erfgoedwandelroute die de Concessie, de historische villawijk in Anglo-Normandische stijl, doorkruist.

Of trek de duinen in met de Duinbossenwandelroute! Dankzij de wandelnetwerken verbindt u de knooppunten met elkaar en stippelt u zelf uw route uit. Fietsers doen hetzelfde met de Fietsnetwerkkaart De Kust of wagen zich aan de Oude Dijkenfietsroute, waarbij zowel De Haan als Vlissegem en Klemskerke verkend worden.

 Strand

De haan heeft een prachtig lang en breed strand. In de zomer is het op het strand gezellig druk, maar niet overvol.

In het voor en na seizoen is het heerlijk uitwaaien langs het strand en de duinen.

Verkwikkende strandwandeling in combinatie met bos en duinen

Baden en zwemmen in zee binnen de bewaakte zones

Bewaking van 10.30 u – 18.30 u

  • Weekends  1 juni- 15 juni 

  • Dagelijks 16 juni – 31 augustus

Op het strand zijn er diverse beachbars en stranduitbatingen, waar u een strandstoel en parasol kunt huren om te genieten van de zon achter een windscherm.

f7d7c577-4aca-4b0a-b1b7-7050f881b77c.JPG
IMG_4999.jpg

Golf en Minigolf

 

ROYAL OSTEND GOLF CLUB
Koninklijke Baan 2 
8420 DE HAAN

 

Minigolf La Potinière

Parkdomein La Potinière
Leopoldlaan 
8420 De Haan

ch1.jpg
strandfoto-carlijn-fotograaf-esmee-blom.

Paardrijden

 

De Haan biedt veel mogelijkheden voor wandelruiters, met kilometerslange ruiterpaden en verschillende maneges.

Gemakkelijk bereikbaar voor wie van de E40 komt, via Vlissegem richting zee, wordt de parking in de straat Zwarte Kiezel (vlakbij het ruiterpad door de duinen) heel vaak gebruikt voor paardentrailers en vrachtwagens. Een prima vertrekplaats voor een afwisselende lus van een paar uur ruiterroutes door de duinen en langs het strand, en zelfs eventjes door het sfeervolle centrum van De Haan met de typische Belle Epoque villa's.

Evenmin verplichte zichtbare identificatie van rijdieren in De Haan.
Op het strand is het verkeer met paarden verboden bij hoogwater. Vanaf 1 juni tot 15 september, tussen 9.00 en 19.00 uur, is het verkeer met paarden verboden op het strand. Het is verboden paard te rijden of paarden te leiden langs de toegang van de Koninklijke Baan naar het strand "Vosseslag" vanaf het begin van de Paasvakantie tot en met 15 september. Dit verbod geldt niet in de overige doorgangen van de Koninklijke Baan naar het strand, tenzij tussen 9.00 en 19.00 uur in de periode van 1 juni tot 15 september.

Romantische kuststad. 

De Haan is een van de mooiste en meest exclusieve badplaatsen aan de Belgische Kust. Gezellig, kleinschalig en authentiek “ Belle Epoque “

U flaneert over de charmante lanen , paadjes en pleintjes midden het groen en geniet van het goede leven op een zonnig terras. Tal van restaurants- bistro’s en tearooms

ontvangen u met open armen en laten u proeven van het beste dat dit prachtige kustdorp te bieden heeft.

Kortom, De Haan een uniek stukje erfgoed , klaar om jullie te verwelkomen.

dehaan_concessie_07-800x600.jpg
bottom of page